0722 737 715
Str. Diamantului 166, Bl 1, Bragadiru, jud Ilfov
 

 
06/19/2013
De ce cainii si pisicutele mananca iarba?
Vet smokie iti trimite pe e-mail, in fiecare luna, un rezumat al celor mai importante lucruri in derulare


Pisicilor  si cainilor le place sa manance si sa mearga prin iarba, iar unii chiar fac acest lucru de zi cu zi. Din fericire, nu ar trebui sa-ti faci griji. 

Caini, spre deosebire de pisici, nu sunt carnivori. Din cauza evolutiei si domesticirii, cainii nu mai sunt ca stramosii sai, ce consumau frecvent prada in intregime, inclusiv stomacul animalelor erbivore.

In ziua de azi, cainii consuma iarba ca o sursa alternativa de hrana, mai exista si caini care pe langa iarba mai consuma fructe, fructe de padure, legume sau alte materii vegetale.

Cainele  cauta un remediu natural pentru un stomac deranjat sau balonat, și astfel poate consuma iarba, se pare ca ajuta la remedierea situatilor.

Atunci când ingera iarba, firele de iarba gadila mucoasa gatului È™i stomacului; aceasta senzaÈ›ie, la randul sau, poate provoca voma.

Oricare ar fi motivul, cei mai mulÈ›i experti nu vad nici un pericol în a lasa cainele sa manance iarba. De fapt, iarba contine substante nutritive esentiale pe care de multe ori nu le gasim in produsele alimentare comerciale pentru animale. Daca  observati ca animalul tot manaca iarba sau plante de apartament, puteti sa-i introduceti in hrana legume fierte

Cu toate acestea, ai grija ca, consumul crescut de iarba, ar putea fi un semn al unei boli grave, iar cainele încerca sa o trateze asa cum stie el. In astfel de situatii consulta un medic veterinar.