0722 737 715
Str. Diamantului 166, Bl 1, Bragadiru, jud Ilfov
 

 
03/18/2013
6 produse otravitoare pentru caine
Vet smokie iti trimite pe e-mail, in fiecare luna, un rezumat al celor mai importante lucruri in derulare

Anumite substante sau alimente pe care le ai in casa pot fi perfect inofensive pentru tine, dar fatale pentru cainele tau. Din pacate, din neglijenta stapanilor, multi caini ajung cu probleme grave de sanatate in cabinetul veterinar, in timp de altii nu mai au nicio sansa de supravietuire.

Iata cateva produse care nu ar trebui sa ajunga in contact cu cainele tau, nici macar in cantitati reduse:

Medicamente pentru oameni

Cainele tau sufera de diaree, varsaturi sau este constipat? Probabil ca esti tentat sa ii oferi o doza mica din medicamentele pe care le iei tu in aceste situatii. Ei bine, este foarte posibil ca acele medicamente, care tie iti fac bine, sa fie toxice pentru caine si sa provoace si mai multe daune.

Ciocolata

Este buna pentru tine si iti este greu sa il refuzi pe caine atunci cand se invarte pe langa tine si cand te implora cu privirea sa ii dai macar o patratica. Medicii veterinari sunt foarte stricti in ceea ce priveste acest aspect: cainii nu au voie sa consume ciocolata, mai ales ciocolata neagra.

Aceasta contine substante care pun in pericol sanatatea cainelui, asa ca nu are niciun rost sa risti. Cel mai bine este sa il feresti pe patruped chiar si de senzatia de pofta, adica sa nu mai mananci in fata lui.

Alcool

Simptomele consumului de alcool la caini sunt similare cu cele ale oamenilor, insa inmultite cu 10. Astfel, patrupedul poate vomita, poate fi ametit si poate avea probleme de respiratie sau poate intra in coma, chiar si de la o cantitate mica de alcool.

Avocado

Poate consideri ca avocado este benefic pentru caine, insa ceea ce nu stii este ca fructul contine un ingredient toxic pentru animalele de companie. Acesta provoaca voma si diaree in cazul patrupedelor.

Struguri

Cateva boabe de struguri pot provoca functionarea defectuoasa a rinichilor, motiv pentru care nu ar trebui sa intre in alimentatia patrupezilor.

Fertilizator pentru gradina

Daca tii la gradina ta si iti place sa o ingrijesti pe aceasta cat mai bine, cel mai probabil obisnuiesti sa adaugi fertilizator in sol. Din pacate, acest fertilizator contine cantitati mari de minerale, care pot provoca oprirea functiilor vitale la caini.

Sursa: www.animale.acasa.ro